Röka v3

Vecka 3 (P4) – Kontraktet

Att tjäna pengar på att sluta röka :

 

  1. Om du har ett skrivet kontrakt med en domare så dubblas dina chanser att lyckas.
  2. Om du sätter pengar på spel, så ökar dina chanser att lyckas med dina mål trefaldigt.
  3. Att tjäna pengar utan att jobba är en extra morot som kan bidraga till att du fortsätter vara förkfri.

 

(Eftersom detta är ett experiment inte ännu en officiell sluta röka kurs så vill jag att vi låtsas att vi satsar pengar. Dock finns det fortfarande möjlighet att tjäna pengar på sättet jag kommer att beskriva nedan.)

 

Jag kommer att vara domaren som avgör om du har lyckats att bli en icke rökare.  Nu börjar dagen med stort “D” närma sig. Dagen då du valde “livet” istället för motsatsen till livet.

 

Om du framöver lyckas att bli en icke rökare enligt mina regler så finns det möjlighet för dig som slutar röka att tjäna pengar per person som du i framtiden kan rekommenderar till “Sluta röka experimentet”.

 

Här är ett exempel på hur man skulle kunna tjäna pengar på att sluta röka :

– Låt oss säga att du står på tågstationen, du är på väg till jobbet. På perrongen möter du en gammal vän. Det visar sig att hon funderar på att sluta röka men vet inte hur det skall gå till. Du tipsar henne att skriva upp sig på “Sluta Röka Experimentet”, med ditt namn som referens. Hon tycker det låter intressant, för det fungerade ju på dig!

Din vän åker till sin arbetsplats och fyra av hennes kollegor passar på att testa “Sluta Röka Experimentet”. När dom anmäler sig så skriver dom in ditt namn som referens på vem som tipsat dem om experimentet.

 

Låt oss säga att för varje referens som kommer i ditt namn så tjänar du 100kr.

 

Grattis! Du har nu tjänat 500kr denna dag, utan att du jobbat en enda sekund! 

 

Men om du inte lyckas att sluta röka, då kommer pengarna som du investerat i kursen att gå till en av de värsta organisationer som du kan tänka dig. Malmö IF, Djurgården HC, Lokala Byalaget, Fetknopparnas Bikini Förening… eller dylikt!

 

(Kvittot postas på Facebook, så att alla dina vänner ser vilka ruttna människor som du stöttar ekonomiskt).

 

  • Denna teknik används av en fantastisk sida som heter www.Stickk.com där man kan få hjälp att uppnå personliga mål med hjälp av en coach. Utvecklingen övervakas av en coachen och vänner och bekanta kan vara med att uppmuntra och följa. Supereffektivt!

 

 

 

Övning

 

Fundera ut vilken din mest hatade förening är. Tänk dig nu att om du misslyckas med att sluta röka så kommer dessa människor att få dina pengar!

 

//Björn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *