Röka

Vecka 1 (p1) – Välkommen!

Hej!

Kul att du ville vara med på exprimentet!

 

Senaste åren så har jag som hobby läst ett gäng böcker om hur vi människor fungerar. Ingen av böckerna handlade om att sluta röka dock. Det hade ju varit dö trist!

 

Jag har samlat information ifrån olika håll till detta experiment. Allt ifrån artiklar om hypnos, vetenskapliga resultat, podcasts och som sagt böcker och åter böcker.

 

Jag började pussla lite med mina anteckningar och slutligen så hade jag jobbat fram en plan för hur jag skulle lyckas med att sluta röka. Till min STORA förvåning så fungerade det. I dag är det sex månader senare och jag kommer aldrig mer att röka, det vet jag.

 

Så det var därför jag sträckte upp handen och frågade om det var någon som ville ha hjälp.

 

Här är upplägget för hur jag slutade röka. Jag har lagt upp det så att vi kommer att följa sättet jag gick tillväga.

 

  1. Sluta inte att röka i dag. Vi kommer att använda rökningen att fundera på varför vi egentligen röker.
  2. I tre veckor kommer vi att förbereda oss på att sluta, både mentalt och fysiskt.
  3. Målet är att om tre veckor så skall vi försöka lägga ifrån oss cigaretterna för gott. Det kan hända att just du känner för att sluta tidigare än så. Vi får se vad som händer. Det är ju som sagt ett experiment!
  4. I slutet av varje vecka så kommer jag göra en sammanfattning på övningar som kan vara bra att ha med sig när det är dags att fimpa för gott.
  5. Det är kommer inte ta er mer än 1 minut per dag. Så sammanlagt så kommer vi att jobba mindre än en timma under den kommande månaden. Resultatet kommer förhoppningsvis bli att vi förblir rökfria för resten av livet.
  6. Jag uppskattar givetvis om ni lämnar lite feedback, skicka gärna era tankar till bjorn@welcometoinsight.com eller lämna en kommentar nedan.

 

Under de första tre veckorna så kommer jag att dela med mig av information som jag själv drog nytta av när jag slutade att röka. Se till att läsa igenom artiklarna så du får med dig allt som behövs för att slutligen kunna fimpa.

 

Du behöver inte sluta röka i dag, det gjorde inte jag. Vi skall se om vi kan ändra på vårt beteende genom att ta in rätt information och utföra lätta övningar. Man mognar in i rollen att  vara en icke rökare helt enkelt. Det kan dock hända att du börjar trappa ned på rökandet under experimentets gång, det var vad som hände mig!

 

Övning

 

Om du vill så får du gäran skriva till mig på bjorn@welcometoinsight där du förklarar vem du är och varför du vill sluta. Var inte rädd för att gå in i detalj.

Ha en bra dag. Det är alltså ok att fortsätta röka under de tre första veckorna som vi kommer att använda till att förbereda oss för att fimpa.

 

(Detta är världens bästa sluta röka program!)

 

//Björn

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *