Röka v3

Dags att fimpa!

Dags att Fimpa!

 

Dagen har kommit. Du är nu redo att lägga ifrån dig cigaretterna. Du är medveten om varför du vill sluta, hur du skall gå till väga när du slutar och du har en plan för hur du skall leva som icke rökare.

 

Denna sista dag skall vi fira med att tillsammans Röka Medvetet en sista gång. (Om du redan slutat så skall du givetvis inte tända en cigarett, då får du helt enkelt visualisera denna övning).

 

  1. Tänd en cigarett
  2. Blunda
  3. Ta ett bloss, låt röken stanna i munnen. Hur smakar det?
  4. Det smakar så för att det är ett gift.
  5. Släpp ut röken.
  6. Ta ett bloss till, låt röken stanna i munnen. Hur smakar det nu?
  7. Det smakar så för att du är medveten om att det är ett gift.
  8. Släck cigaretten som du håller i din hand.
  9. Du har nu slutat att röka. Du har makten att besluta att aldrig mer röka.

 

Så länge du är medveten om vem du är, vart du är och vart du är på väg så kommer ditt sunda förnuft att styra dig. Du tar tusentals små beslut varje dag som du inte ens medvetet reflekterar över. Beslutet att sluta röka är inte en av dessa automatiska beslut. Det är ett medvetet val.

 

Nästa gång som du funderar på att tända en cigarett skall du ta ett medvetet beslut att inte göra så. I stället så kan du sträcka dig efter äpplet i kylskåpet, ta en promenad eller bara le. Du är en vinnare!

 

Fyll i  formuläret, komplettera de övningar som du ännu inte utfört. När du är färdig så trycker du på “Subscribe”. Du kommer att få ett sista verktyg skickat till din e-mail så snart du fyllt  som du kan använda för att ytterligare motivera dig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *